Media

In de Volkskrant verscheen een opiniestuk  ‘Doe sexting niet in de ban, jongere steekt er iets van op’ van Belle Barbé en Marijke Naezer. Zij vinden het advies van de politie aan tieners om te stoppen met sexting, het online versturen van sexy selfies of filmpjes inadequaat en mogelijk zelfs schadelijk. Ze pleiten ervoor om sexting te accepteren als onderdeel van de gewone seksuele ontwikkeling, maar daaraan wel veel aandacht te besteden binnen de seksuele voorlichting.

Marianne Cense van kenniscentrum Rutgers werd op Radio 1 geïnterviewd over sexting en deed een optimistisch betoog over sexting onder jongeren. “Laten we die seksuele vrijheid niet weggooien, omdat er criminelen zijn die blootfoto’s hacken en mensen chanteren.”

Afiah Vijlbrief en Hanneke Felten deden onderzoek naar de op steeds meer scholen ingezette interventie de Gender-Sexuality Allinace. Onder andere met de volgende doelen: LHB leerlingen veiligheid bieden empoweren en homonegativiteit voorkomen. Dat onderzoek werd voor een deel gefinancierd door het FWOS. RTL besteedde in een reportage aandacht aan het onderzoek.

Interview met Willemijn Krebbekx  Parool 22-03-18

Artikel Marijke Naezer 22-10-16

Artikel STARS in Experiment NL 2016

STARS Parool 12-09-15 (PDF)

Daphne van de Bongardt PS magazine 22-08-15 (PDF)